HTML

Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!

Ki fogja ezt elhinni?

Friss topikok

Linkblog

Ez csak másokkal fordulhat elő?

2010.06.16. 11:15 Mormogi7

Az egészségtelen étrendünk miatt elzsírosodó érrendszerünkben, egy vérrög keletkezhet. Ha szerencsénk van, csak valamely végtagunk hajszálere záródik el és a szervezetünk épít egy másikat.
Ha nincs így, és ez az érelzáródás (Stroke)  fejünkben történik, akkor az agy egy területe, ha öt percen túl nem kap oxigént, örökre károsodik! Ez egyes testrészek funkcióinak megszűnéséhez, rossz esetben az érintett halálához vezethet. -((

 A mai modern élelmezés és a rohanó életvitelünk miatt, ez egy nagyon elterjedt betegsége az érrendszerünknek.

A Stroke, ami nem gyógyítható.
Az egészségügy Stroke ügyben a rehabilitációban tesz, tehet komoly lépéseket, kihasználva az emberi test regeneráló képességét. Ebben az esetben az agyban más területek vehetik át a funkciókat.
Ez persze jó esetben olyan, mint amikor a kezeit vesztett ember lábbal megtanul írni. Lehetséges, de nem biztos. Ha kitartásnak köszönhetően megtanulható másképen is, azért soha nem lesz már olyan a működés, mint eredetileg volt. 

Bárki számára sajnos sokkal nagyobb mint az esélye, hogy így járhat, mint azt gondolná! Jó ismerősömnek, amikor megmutatták Stroke utáni a CT felvételét apró fehér foltokként látszottak az érelhalásos események nyomai. Persze volt súlyosan nagy is közte, ami odavitte a vizsgálatra. Azt mondta orvosa: ezek közül lehet, hogy sok, tíz évnél is régebbi.

Általában az érintettek csak a súlyos Stroke eseményt veszik komolyan.

Az észrevétlen Stroke elhalások borsszemnél is kisebbek és ha nem érintenek funkcinális területet (kéz, láb), a beteg csak egy múló rossz közérzetnek veszi. Persze nem marad ez következmény nélkül. Azt veszi észre, és meg is jegyzi néha a környezete: Kezdesz feledékeny lenni! Kezdesz öregedni? Rosszabb eset amikor ez fiatalon történik. Mert meg történhet!

Sajnos vannak nagyobb területeket lezáró, komoly katasztrófát okozó elszabaduló Stroke -t okozó vérrögök is!

Mit tehetünk a Stroke megelőzésért?

Könnyű a válasz és nagyon kevesen teszünk így mégis: Életvitelünk komolyan meghatározza ebben esélyeinket!
Legyen stressz mentes életvitelünk. Vigyázzunk súlyunkra! Vérzsírunkra. Egészségesen táplálkozzunk! Kerüljük az alkoholt!(Mindenki ezzel jön? Lehet, hogy van benne valami?)
Fogyasszunk sok Ozmózissal tisztított, lúgosított ivóvizet, permetezés mentes zöldséget! Kerüljük a savas ételeket.
Ismétlem: Ha kedves az élete, tartsa egészséges szinten testsúlyát!

Az egészséges életmódról rengeteg oldalon oktatnak bennünket a neten.
Vajon mennyit fogadunk meg ebből?

A Stroke csak másokkal fordulhat elő?

Szólj hozzá!

Címkék: stroke agyvérzés érelzáródás szélütés

A bejegyzés trackback címe:

https://mormogi7.blog.hu/api/trackback/id/tr12085733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása