HTML

Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!

Ki fogja ezt elhinni?

Friss topikok

Linkblog

Nevelő bírság vagy sarc?

2011.06.15. 13:14 Mormogi7

Súlyosan meg büntetném a közlekedésben:

1. Az ittas vezetőket, a relatív gyorshajtókat:
Például aki szűk belvárosi utcában és az ehhez hasonló helyeken az országban gyorsan hajt a körülményekhez képest. Persze pontosításra szükség van a jog miatt.
Pl. Bp. VII. Wesselényi, Dohány, Király utca és hozzá hasonló helyszíneken. Ahol könnyedén el lehet csapni autók közül még csak egy lépést is véletlen kilépő szeleburdi gyereket, vagy nagyothalló idős embert.

2. Súlyosan megbüntetném azt a hatósági bírság kiszabó embereket is, (szabálysértési előadókat) akik munkájukkal lejáratják a hatóságot. Tiszteletét rongálják annak, lejáratják azt aránytalan bírságok kiszabásával. A jogkörrel, szabállyal, hatáskörrel, hatalommal visszaélést, csak pénzbeszedést, bevételszerzést sugalnak intézkedésükkel az állampolgárokban:
Indokolatlanul magas bírságot állapítanak meg egyes esetekben!: Pl. Irányjelző elmulasztásakor a csak kanyarodásra szolgáló sávban. Lakott területi korlátozó sebesség alacsony túllépésekor a túllépésre ösztönző környezetben: lakatlan, széles, tágas, beépítetlen, gyalogos mentes terület.
Ha a járműből és vezetőjének adataiból valószínűsíthető vezetőjének nehéz anyagi helyzete. Öreg autó, céges autó így valószínűleg alkalmazotti fizetésből kell bírságot kifizetni majd. stb. A magas büntetés összege életeket, családokat tehet tönkre.

3. A szabálysértési előadók jutalmazásakor előnybe részesíteném a szabálysértő anyagi helyzetét jól felderítőket és így bírságot humánusan vagy jól informálva emelten alkalmazókat. Akik azt is figyelembe véve mégis arányosan büntetve, a törvényt szigorúan, de jól alkalmazzák. Akik intézkedésükkel hatóság és a szabályok tiszteletét, azok betartását, nem a diktatúrára emlékeztető félelmet, kiszolgáltatottság érzetét váltják ki az állampolgárokban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: büntetés közlekedés bírság autó vezető gyorshajtás szabálytalan

A bejegyzés trackback címe:

https://mormogi7.blog.hu/api/trackback/id/tr92985922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása