HTML

Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!

Ki fogja ezt elhinni?

Friss topikok

Linkblog

Miért sok a szélvihar kár újabban?

2010.06.19. 20:38 Mormogi7

Sokan azt mondják a klíma változás?
Szerintem van benne az is, de nem ez a fő ok.
Hol vannak méteres vagy annál vastagabb fák hazánkban? Ki tehet róla az éghajlat, hogy nincs ? Nem! A fáknak már nincs ideje megnőni! Valaki pénzt lát benne. Ez a fa életébe kerül. Erdő és fa gazdálkodás van. Ami azt jelenti, hogy nem az élete végéig van lábon a fa. De ez a kissebbik baj. A tragédiák mutatják, hol nem gondolnak az emberek a jövőjükre. Az ország keleti felén az erdő tulajdonosok már nem is ültetnek fát, mert úgy sem ők vágják ki. Kivágnak minden fát ami eltüzelhető! Utánna panaszkodnak, hogy leborult a hegyoldal, elmosott mindent a víz. A fák gyökere fogta volna! Elvitte a háztetőt a vihar. A fák lombja fékezte volna a vihart!

Ültessen fát!

Ami fékezte volna a szélvihart betüzelték!
Mikor volt faültetési kampány? Milyen sűrün? Én csak a 60 as 70 es évekre emlékezem. Akkor. Ha volt is erőtlen és kevés volt!

A kivágott fák helyett ülteni kellene most már a sokszorosát és őrizni!

A szélvihart a nagy fák fékeznék! A szennyezett levegőt azok tisztítanák!

Ültessen fát!

Az látom, hogy a városból kimenekült emberek (új vidékiek) legfeljebb tuját és fenyőt ültetnek egyéb fát nem szeretnek. Sok a levele más fának, amit összel takarítani kell.

A gyümölcs kezeléséhez érteni kellene, meg munka. Sok helyen a divat fenyők már rádőlnek a házra, keritésre, utcára. Nem is gondolják, hogy a fenyő gyökér a sziklás talajt szereti, abban tud csak kapaszkodni. Mikor más talajon megnő, egyszer egy vihar után kidől, ha elég nagy már és ösze zúzza a autót és mindent maga körül.

Ültessen fát!

Gondoljon gyermekei jövőjére! A várható agyonszennyezett világra!

Ültessen fát!

Szólj hozzá!

Címkék: vihar vízkár szélvihar faültetés erdő tüzellő

A bejegyzés trackback címe:

https://mormogi7.blog.hu/api/trackback/id/tr642094349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása